Alt hvad du behøver at vide om at starte i golf

For mange er golf et tidsfordriv, som man kan nyde i årevis. Det er udfordrende, givende og giver mulighed for at komme ud og nyde noget frisk luft og solskin. Hvis du overvejer at begynde at spille golf, er der flere ting, du bør vide om at starte ud, så du kan komme godt fra start og få en god oplevelse.

Hvad du behøver for at spille golf

Det første skridt, når du begynder at spille golf, er at anskaffe dig det udstyr, du har brug for. Dette omfatter køller, bolde, handsker, tees og tøj. Klubberne findes i forskellige typer såsom jern (bruges til lange slag), træer (bruges til udslag), hybrider (en kombination af jern og træer), wedges (til korte slag rundt om greenen), puttere (bruges på greenen). Der findes også forskellige typer bolde afhængigt af dit niveau – begyndere og avancerede spillere har brug for forskellige typer bolde. Handsker hjælper med at beskytte dine hænder mod vabler, mens tees giver støtte til bolden, når du slår fra tee-boksen. Endelig skal du sørge for, at du har det rigtige tøj til golf – det skal være komfortabelt, men også beskytte mod elementerne. Find dit udstyr og køb golf polo damer online.

Golf etikette og regler

Før du spiller en runde golf er det vigtigt at forstå grundlæggende etikette og regler, som alle golfspillere bør følge. Først og fremmest skal du altid respektere andre spillere på banen ved ikke at tale for højt eller bruge dårligt sprog; hold dine telefonsamtaler private; bevæg dig ikke, når andre slår; rive bunkere op efter brug; reparer pitchmærker på greens; udskift divots; stå ikke tæt bag en person, der er ved at slå; vær tålmodig, hvis nogen leder efter deres bold; slå altid ud i rækkefølge i henhold til scorekortet; aldrig kaste med køller eller opføre sig forstyrrende; holde scoren nøjagtigt; erstatte udstyr, som du låner, korrekt; aldrig gå gennem en anden spillers synsfelt, mens vedkommende slår sit slag; aldrig tage mere end én kølle med på en green på én gang – hvis du skal bruge mere end én kølle, så bær dem med begge hænder eller hvil dem mod dit ben, mens du venter på din tur.

Kom godt i gang med lektioner og træning

Hvis du er nybegynder i golf, anbefales det stærkt at tage lektioner hos en kvalificeret professionel instruktør for at lære den korrekte teknik og opbygge selvtillid i dit spil. De fleste kurser tilbyder gruppe- eller individuelle lektioner, så find en, der passer ind i dit budget og din tidsplan – det kan potentielt spare tid senere ved at hjælpe med at undgå, at der opstår dårlige vaner! Derudover er øvelse nøglen, så tilstræb 15-30 minutter om dagen (eller længere tid hvis muligt) enten hjemme eller på en driving range/putting green/simulator, indtil det bliver en anden natur. Hvis du udvikler gode rutiner, vil det være med til at skabe konsistens i dit spil over tid, hvilket fører til lavere scores!

At gå ud på banen kan være skræmmende, hvis du lige er begyndt med golf, men med den rette forberedelse både mentalt og fysisk kan det blive en fornøjelig oplevelse som ingen anden sport derude! Sørg for at udstyre dig selv med alle nødvendige ting inden du spiller – herunder korrekt tøj – bliv fortrolig med regler og etikette – og øv dig regelmæssigt enten på egen hånd eller med instruktion fra en kvalificeret professionel instruktør, så du maksimerer hver runde du spiller! Ved at gøre disse ting vil du sikre, at din introduktion til denne vidunderlige sport bliver så gnidningsløs som muligt! Held og lykke!